Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västervik
VVIK

Förlust i helgens första möte mot VIK - ny chans till revansch redan imorgon

5 december 2020 18:22

Förlust i rond ett av två mot Västervik. Nick Olesen gjorde matchens enda SSK-mål, ny chans till revansch redan imorgon kl.15:00.


SSK - VIK 1-2

Sur förlust ikväll hemma i Scaniarinken mot Västervik, slutresultatet skrivs till 1–2. Vi tar ledningen men lyckas inte riktigt komma tillbaka efter att Västervik gått upp i ledning med 1 mål mot två trots att vi skapar en del chanser mot slutet av period nummer tre.

Nick Olesen gjorde matchens enda SSK-mål och är inte nöjd med hur matchen avslutades.

– Vi hade pratat inför dagens match om att vi måste hitta tillbaka till spelet som vi hade innan AIK-matchen egentligen. Där är vi konsekventa och följer vår gameplan, vi jobbar hårt över hela banan och då blir vi svårslagna. Jag tycker att vi börjar helt okej idag också och får ledningsmålet. Det är en bra passning från Bobbo som jag tillslut bara kan lägga in i öppen kasse. Sen får se tätt därpå in kvitteringspucken och då tycker jag att vi tappar spelet lite och släpper in dem för mycket. Vi tar för många dumma utvisningar där jag i allra högsta grad är inblandad och det sätter laget i en dum sits. På det sätter vinner vi inga matcher. Skönt at det är match så tätt inpå så vi har chans att ta revansch på dem direkt, säger Nick Olesen.

– När de får ledningen så spelar dem på den och det blir svårt för oss att styra spelet, vi är inte synkade och har svårt att komma samlade i anfall. Då blir det svår när man möter en mur av spelare. Tycker att det känns tafatt ute på isen långa stunder idag. Vi pratar varje dag om hur vi ska göra saker och ting men idag så stämde det inte. Sen är det också en iver i att försöka skapa saker där ute, men när det inte funkar så ska man kunna luta sig mot sitt grundspel men det gör vi inte idag, säger Nichlas Falk.

– Jag tycker att känslan är att vi inte har något bett i det vi gör idag, alla tog säkert ut sig men det är ingen tanke i det vi gör. Vi känner tendenserna inför tredje och snackar en del i pausvilan. Vi pratade om att hålla det enkelt, vi skakade om bland formationer men fick inte den effekt vi önskat. Vi visar lite känslor sista två-tre minuterna, lite desperation men det måste komma tidigare.

– Nu är det ny match direkt så det är bara ladda om. Vi kommer summera lite klipp från dagens match och analysera vad vi behöver ändra på i spelet tills imorgon. Vi kommer ta de viktigaste punkterna från idag men framförallt behöver vi få upp lite närkampsspel. Vi har några som fullföljer men vi måste tuffare att möta. VIK behöver inte vara speciellt bra idag för att vinna idag och så vill vi inte ha det. Vi kommer få se ett väldigt revanschsuget lag ute på isen imorgon. VI får ju summera och titta på klipp från idag vad vi behöver ändra tills imorgon. Vi är skyldiga oss själva att göra en bättre match imorgon, avslutar Falk.

SSK - VIK söndag 15:00

Ny match mot Västervik redan imorgon kl 15:00 i Scaniarinken, matchen ser ni som vanligt på Cmore.

STÖDBILJETTER

Eftersom vi fortfarande spelar matcherna utan publik är vi otroligt tacksamma för alla som fortsätter köpa STÖDBILJETTER till matcherna. Det gör stor skilland för oss!