Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västervik
VVIK

NEDSLÄPP! Inför helgens första möte med VIK!

4 december 2020 17:01

Corona stoppade Västervik förra veckan men nu är de tillbaka med full kraft och vi laddar för ett dubbelmöte lördag och söndag. Vi är redo och revanschsugna efter straff-förlusten senast mot Modo.


SSK - VÄSTERVIK LÖR 5 DEC 15:00

Nu blickar vi mot veckans andra av totalt tre hemmamatcher och det första av två möten mot Västervik. Ett Västervik som precis återhämtat sig efter cornona-fall i truppen och som vi hittar på en sjundeplats i den HockeyAllsvenska tabellen. Vi kommer från en tajt match mot Ö-viks laget Modo som till slut gick vinnande ur den striden efter att matchen gått till straffläggning. Ett moment som vi - trots ett blomstrande målskytte den senaste tiden - haft otriligt svårt för hela säsongen. Imorgon är det dags för oss att glömma onsdagens match utan istället ta oss an Västervik. Det var två revanschsugna spelare som vi tog oss ett snack med efter dagens träning.

– Jag tycker att vi kanske var lite ineffektiva i onsdags, Modo har ju shapeat upp de är ju ett bra lag på pappret men vi krigar på matchen igenom tycker jag. Vi hade chansen att vinna men tyvärr fick den ett tråkigt slut efter att vi inte tagit tillvara på våra chanser ordentligt, säger Ludwig Blomstrand.

Nu ser han dock framemot att ta chansen att studsa tillbaks direkt.

– Jag och Ralle (Kahilainen) pratade lite om det innan. Västervik är ett lag som kör och vi behöver matcha deras intensitet för att vi ska vinnan matchen imorgon, säger Blomstrand.

Ludwig Blomstrand har den senaste tiden kamperat ihop tillsammans med Hugo Gustafsson och Måns Lindbäck och har varit en av de formstarkaste formationerna i ligan, vad beror det på?

– Det jag tycker att vi gör bra nu är att vi är noggranna med puck och vi flyttar puck till varandra för att skapa ytor och ta oss till mål så snabbt som möjligt. Det har varit bra, vi har funkat bra ihop. Det är kul att spela tillsammans med dem. Hugo är ju en grym spelare. Månsa är ju också farlig när det kommer till målchanser och Hugge är ju den här som aldrig slutar åka, han är ju fantastisk och bara kör, avslutar Blomstrand med ett leende.

Rasmus Kahilainen ser även han framemot helgens fighter med start imorgon och han trivs fortsatt i sin formation tillsammans med Dahlström och Aronsson.

– Det känns som om jag pratat om det flera gången men det är två jäkligt bra spelare så det är inte så svårt att spela med dem då. Det är två spelare som alltid gör jobbet och sen så får jag bara se till att göra mitt jobb. Vi är jäkligt revanschsugna från i onsdags och välförberedda, sen får jag försöka komma på nåt kul att säga för att reta upp Västervik lite extra, skrattar Kahilainen.

När vi pratar om Kahilainens formation lyser Ludde Blomstrand upp.

– Deras femma är ju den som i princip varit intakt hela säsongen. De har ju visat att de är bra. Man får energi när man ser hur de bara kör men också en trygghet, i början på säsongen kanske det var lite oklart med vilka som skulle spela med vilka och det var skönt att vi fick den linen tidigt. De klickade så bra med varandra från start och är en ledande line för oss ute på isen, det är en nyckel till att det funkar så bra, avslutar Blomstrand.

LAGET

Laget är relativt intakt förutom att Anton Heikkinen äntligen är tillbaka i spel efter sin skadefrånvaro. Heikkinen kommer starta morgondagens match som 13:e forward. Sahlin är fortsatt sjuk så Fredrik Bergvik backar upp Filip Gustavsson.

SHOPPEN

SSK-shoppen på Storgatan 9 håller öppet både lördag 10-15 och söndag 11-15, varmt välkomna! Vi fyller på med nyheter nästan varje dag!

50/50-lotteriet

Vi säljer 50/50-lotter i SSK-shoppen fram till matchstart på söndag 15:00! Se till att vara med och ha chansen på en fin pott!

STÖDBILJETTER

Eftersom vi fortfarande spelar matcherna utan publik är vi otroligt tacksamma för alla som fortsätter köpa STÖDBILJETTER till matcherna. Det gör stor skilland för oss!