Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Björklöven
IFB

NEDSLÄPP! Ludde Blomstrand är redo för Löven imorgon!

14 januari 2021 17:59

Han avgjorde matchen igår när han bjöd på sitt andra mål för kvällen. Har kedjebytet fortsatt effekt och får vi se nya poäng från Blommans klubba redan imorgon? Svaret får vi vänta på tills imorgon kväll men Ludde är mer än redo att ta sig an Umeå-laget hemma i Templet imorgon.


SSK - BJÖRKLÖVEN, FREDAG 19:00

Match mot Tingsryd igår där vi tog med oss två poäng tillbaka till Södertälje och Scaniarinken. I allra högsta grad en bidragande orskak till att vi fick med oss extrapoängen hem var den hårdskjutande forwarden Ludde Blomstrand som bjöd på två mål varav ett i den fjärde perioden. Gårdagens fullträffar gör att Ludde flåsar både Nick och Månsa i ryggen och placerar sig själv på en tredjeplats i den interna poängligan.

– Till och från tycker jag att vi gör en helt okej match igår. Vi inledde helt okej ändå och första fem tycker jag är bra. Lite buss-legs såklart men i övrigt tycker jag att vi kom ut bra. Vi försökte hålla i också men de tog över mer och med samtidigt som vi började slavra i spelet. I och med våra misstag fick de också ett litet momentum då i första perioden. I andra perioden tycker jag att vi kommer ut och spelar riktigt bra. Tredje är kanske lite mer avvaktande men tyckte ändå där och då att det kändes som att vi hade kontroll så lite söpligt såklart att de fick in en sen kvitteringspuck. Riktigt skönt att vi ändå lyckas avgöra matchen till vår fördel i övertidsperioden.

Säsongen startade som bekant lite trevande för laget och Ludde fick agera kameleont och har testat på en hel del olika kejdekonstallationer den här säsongen, men det är ingenting som han lägger någon större vikt vid.

– Det har varit lite hattande, flytta runt i kedjor lite hursom helst nästan. Jag har ändå på något sätt hela tiden försökt spela den hockey jag kan. Sen har vi ju fått ihop laget bättre och bättre ju längre säsongen gått och vi har tagit många poäng vilket är jättekul. Det är sånt man uppskattar nu när man har lite rutin, att få ihop ett slagkraftigt lag. Det är ju på slutet av säsongen man vill vara med och spela de betydelsefulla matcherna.

Efter en tid ifrån varandra är firma Olesen / Blomstrand återförenad och hittills verkar det vara ett lyckosamt drag att föra de två poängmakarna tillsammans igen.

– Jag tycker vi kommer bra överens. Vi passar till varandra, vi rör oss mycket ute på isen. Det är ett jäkla snurr när vi får spela ihop men oftast vet vi var vi har varandra, det känns som att vi har en förmåga att hitta varandra lite hursom där ute. Sen är det kul att få ha Lucke mellan oss också. Han är en väldigt smart spelare och duktig i tekningscirkeln så det gör helt klart jobbet för oss enklare när vi får spela med honom. Sen trivdes jag väldigt bra tillsammans med Månsa och Hugge också, det är lite samma sak där eftersom det är två riktigt duktiga killar. Jag spelar med dem tränarna väljer att sätta ihop mig tillsammans med och just nu trivs jag väldigt bra med Nick och Lucke.

En lite lugnare dag idag men i till helgen väntar tuffa möten med två av lagen från norr, vi inleder med Björklöven redan imorgon och avslutar med Timrå på söndag.

– Jag är sjukt laddad inför att få spela match igen även om det inte var så länge sedan sist. Vi vet att det kommer bli riktigt tufft där ute och ska vi ta poäng kan vi inte slarva i detaljer som vi gjort vissa matcher utan vi måste vara riktigt disciplinerade. Det är två sjukt svåra matcher vi har framför oss men vi är redo. Björklöven kommer väl kanske från en liten down men vi räknar med att de kommer köra som satan imorgon men vi kommer att jaga dem. Det blir en rolig match, avslutar han.

Även headcoach Niklas Falk är inne på samma sak som Blomstrand.

– Riktigt skönt att åka ner till Tingsryd och få med oss två pinnar hem, det var viktigt. Tycker att första perioden inte alls håller måttet för hur vi vill spela. Det är för mycket felpass och dåliga mottagningar vilket bjuder in dem i matchen på ett sätt vi givetvis inte vill. Vi kommer däremot ut bättre i både andra och tredje perioden där vi är mer konsekventa och får ner puckarna djupt på ett helt annat sätt än i första. Då gör vi det jobbigare för dem och de kan inte alls vända lika lätt på oss. Samma sak gäller egentligen imorgon. Vi måste vara noggranna med puck och inte låta Löven skölja över oss. Vi ska vara starka i egen zon och vrida på huvudet för att hela tiden hålla koll på deras inåkande spelare mot vårt mål. Men vi är taggade inför uppgiften.

Laget tas ut imorgon efter värmningen.

STÖDBILJETT

Vi är SÅ tacksamma för att ni fortsätter stötta oss i vått och torrt, det betyder verkligen allt! Vill du köpa en stödbiljett inför morgondagens fight gör du det HÄR!

SSK-SHOPPEN - STORGATAN 9

Varmt välkomna in i SSK-shoppen både fredag (12-18) och lördag (10-15)! Vi har fyllt på hyllorna så se till att klä dig i rätt färger!

För frågor gällande shoppen kontakta: [email protected]