Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Mora
MIK

NEDSLÄPP! Inför kvällens match mot Mora

10 mars 2021 14:33

Det drar ihop sig i den HockeyAllsvenska tabellen och tre matcher återstår. Ikväll tar vi emot formstarka Mora som jagar och inför kvällens match är 5 poäng bakom oss.


SSK-Mora, nedsläpp 18:00

Minst sagt viktig seger senast och tre poäng i måndags innebar att också att vi klättrade förbi Björklöven och upp på en tredjeplats i tabellen.

– Jätteviktig seger i måndags såklart och skönt med två raka mot AIK. Vi gör en och en halv riktigt bra match mot dem och i måndags så kontrollerade vi matchen på ett bra sätt. Vi dippar möjligtvis lite i den andra perioden men i övrigt så känns det stabilt. Vi gör så som vi pratat om, vi ligger mycket närmare dem och är mycket tydligare med vår förstakille som går och sätter en hård press på deras puckförare, då blir det att tiden minskar för dem och det blir tydligt om man jämför med lördagen. Då fick de inledningsvis åka runt lite som de ville och då såg vi också en helt annan matchbild eftersom det blir otroligt svårt att spela försvarsspel, säger Nichlas Falk.

– Vi tar med oss känslan som vi hade i måndags, när vi är ikuggade så är vi starka och. När vi gör rätt saker så känner vi en trygghet i gruppen. Nu väntar en otroligt tuff match ikväll mot Mora men vi kommer gå för tre poäng, vi vill komma så högt upp som möjligt, säger han.

Ikväll möter vi ett av ligans bästa lag i numerärt överläge så det gäller för oss att hålla oss på banan.

– Det gäller verkligen att vi är påkopplade från start och håller oss på banan, vi vet hur farliga de är i powerplay, avslutar Falk.

Saknas gör fortfarande Nick Olesen, Henrik Malmström, Emil Alba, Oskar Olausson och Anton Heikkinen. Inte heller Bobbo Petersson kommer till spel ikväll så vi har några förändringar på backsidan.

MÅLVAKTER

30 BERGVIK (35 RYNNÄS)

BACKPAR

18 HJELM – 63 ANDERSSON

8 NORDSÄTER – 71 ULLMAN

41 FALK - 15 VON SIVERS

44 ERIKSSON -83 JANSSON

KEDJOR

25 BENGTSSON - 10 DAVIDSSON - 19 CARLSSON

80 BLOMSTRAND – 87 GUSTAFSSON – 33 LINDBÄCK

13 SJÖBERG - 77 BITTEN – 65 BLOMBERG

24 DAHLSTRÖM – 81 ARONSSON – 74 KAHILAINEN