Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Tingsryd
TAIF

NEDSLÄPP! Inför SSK-TAIF

24 februari 2021 12:02

Ikväll är det dags för match nummer två på 24h. Viktiga poäng säkrades igår när vi besegrade Vita Hästen och ikväll kommer Tingsryd på besök.


SSK - TAIF, nedsläpp 19:00

Ny dag och ny spännande match väntar. Viktia poäng som säkrades igår när vi vann med 5-3 hemma mot Vita Hästen. Nu gäller det dock att ladda om för ikväll väntar en ny tuff match mot Tingsryd som är oss hack i häl i den HockeyAllsvenska tabellen.

– Vi mötte ett bra Hästen igår kväll, de kom ut hårt och satte hög press. Jag tycker att vi också startar matchen bra och får till och med ett friläge nästan direkt, jättesynd att vi inte får men oss ett mål där för vidare energi. Spelar helt okej hela första perioden och delar av andra även om det är lite för mycket upp och ner i andra tycker vi. Sen har vi svårt att hålla ett tight lag i mittzon och de får vända på oss och pga det så känns det som att det står 2-2 efter andra. Mellan perioderna försöker vi komma med direktiv, konstruktiva direktiv och hålla ett lugn. Vi svajar i prestationen i början av tredje och det känns väldigt stressat. Jättestarkt av killarna att vända, säger Dennis Bozic.

– Det är det här stresspåslaget som blir som behöver lära oss hantera. För någon månad sedan så hade vi ett helt annat lugn i vårt agerande men nu är det en ny grupp och nya spelare och vi behöver hitta tillbaka till den känslan igen. Som Dennis sa, jäkligt starkt att kunna vända från stressen till att någonstans samla ihop oss och ta tre poäng, säger Nichlas Falk.

Ikväll väntar nytt motstånd och det finns delar ur gårdagens match som tränarna vill ta med sig in i kvällens fight.

– När vi är väldigt spelbara, alltså, när vi vunnit puck i egen zon så tycker jag att vi spelar oss ur perfekt men det är lite för svajigt i matchen, vi är lite för ojämna. Samma sak med ettan i vårt presspel, ettan i vårt försvarsspel. När han är tydlig så blir det jättebra. Det behöver vi ta med oss och göra i varje byte, då kommer det se jämnare ut i matcherna tror vi, säger Bozic.

Åtta grundseriematcher kvar att spela och ska vi ta poäng gäller det att vi är påkopplade varje match.

– De matcherna som återstår är sjukt tuffa, det kommer bli ett race nu varje kväll. Nu torskade Tingsryd igår och kommer säkert vara revanschsugna ikväll och som alltid så är det ju lättare att jaga än att vara jagad så vi kommer ju behöva steppa upp. Vi behöver spela som vi gjorde våra bästa stunder igår, då har vi iaf chansen att vara med och hugga om poäng, säger Falk.

Några förändringar i laguppställningen blir det inför kvällens match. Oskar Olausson utgick skadad från gårdagens match, där finns det i nuläget ingen prognos utan han behöver genomgå undersökningar innan vi har status på honom. Bengtsson är åter tillbaka i truppen och Lucas kliver in som center. I kassen hittar vi Jussi Rynnäs mellan stolparna.

MÅLVAKTER

35 RYNNÄS (30 BERGVIK)

BACKPAR

18 HJELM – 63 ANDERSSON

8 NORDSÄTER – 71 ULLMAN

41 FALK - 23 PETERSSON

83 JANSSON

KEDJOR

24 DAHLSTRÖM – 81 ARONSSON – 74 KAHILAINEN

28 ALBA – 10 DAVIDSSON – 95 OLESEN

80 BLOMSTRAND – 87 GUSTAFSSON – 33 LINDBÄCK

25 BENGTSSON - 19 CARLSSON - 65 BLOMBERG

77 BITTEN