LIU tjej

LIU ishockeygymnasium riktat mot tjejer

Södertälje SK, i samarbete med våra tre gymnasieskolor Täljegymnasiet, Torekällgymnasiet samt Vackastanäsgymnasiet, startar till hösten 2020 lokala idrottsutbildningar, LIU. Det innebär att man som individuellt val läser två kurser idrott och hälsa specialisering 1 och 2. De idrotter som man kan välja denna kurs i är ishockey, inriktat för tjejer. Målet med dessa kurser är precis som för de som söker nationell idrottsutbildning, att kunna kombinera satsningar på idrott och studier samtidigt och därmed stanna kvar på hemorten. Träningar kommer att ske på onsdag morgon delvis med elever från Rosenborg och Fredag eftermiddag med tränare från Södertälje SK.

Södertälje SK:s LIU hockeygymnasium för tjejer är en långsiktig satsning för tjejer inom vårt närområde att kunna kombinera studier med sin idrott – ishockey.

Under dina år på vårt hockeygymnasium kommer du uppleva en lärorik och utvecklande period. Vi följer svenskaishockeyförbundets utbildningsplan för vår verksamhet, men ser den också som en viktig del i den satsning vi gör på damjuniorhockeyn i SSK för att producera framtida Dam A-lagsspelare.

Utbildningen på hockeygymnasiet är inriktad på en praktisk del samt en teoretisk del.

Den praktiska utbildningen syftar till att bland annat utveckla din fysiska status, teknik, skridskoåkning och din individuella spelförståelse.

De kurser vi läser inom ramen för LIU (200p):
• Idrott och hälsa 1 – specialisering, 100 poäng
• Idrott och hälsa 2 – specialisering, 100 poäng

Gymnasieskolor

Södertälje SK samarbetar med tre gymnasieskolor och kan tack vare detta samarbete erbjuda ett brett utbud av utbildningar och en väl sammanhållen skoldag för de som väljer denna inriktning.

Täljegymnasiet – Teknik, Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskapsprogrammen.
Torekällgymnasiet – Bygg, El, Fordon och VVS-programmen
Vackastanäsgymnasiet – Idrottsprogrammet (Barn och Fritid med idrottsinriktning).

Ishockeyutbildningen 
Utbildningen är i första hand individuellt inriktad och syftar till att ge den enskilde spelaren en optimal utveckling för en framtida ishockeykarriär.

  • Utbildningen och föreningens verksamhet planeras och integreras till en sammanhängande enhet.
  • Isträningen leds av instruktörer tillsatta av föreningen.                                      
  • Under läsåret varieras träningsgrupperna mellan åldersintegrerad back/forwardträning till sammanhållen och riktad träning mellan de olika åldersgrupperna.
  • All hockeygymnasieträning är i grunden inriktad på individuell färdighetsträning, såväl tekniskt som taktiskt.
  • Södertälje SK:s LIU-träning ligger säsongen 2020–2021 schemalagd till onsdagsmorgon- och fredagseftermiddag.
  • Skolorna tillsätter lärare för teoretiska moment samt abonnerar bussar för transport från rinken till skolorna på onsdagar och från skolorna till rinken på fredagar.
  • I samband med all praktisk träning arbetar vi med ”goda dagliga vanor” när det gäller uppvärmning, rörlighet och återhämtning.

Anläggningar och faciliteter

All LIU-träning sker i eller i direkt anslutning till Scaniarinken där vi förfogar över två isytor, gym och moderna teorilokaler.

Andreas Lindbäck

Rektor Hockeygymnasiet samt NIU/LIU ansvarig kommunen

Andreas Lindbäck – Rektor Hockeygymnasiet samt NIU/LIU ansvarig kommunen

Andreas är GIH-utbildad idrottslärare och ETU-utbildad tränare och har mångårig erfarenhet som tränare och instruktör på högsta elitjuniornivå. Andreas kombinerar sin instruktörstjänst hos SSK med tjänsten som NIU-ansvarig på Södertälje kommun. Fysansvarig SSK junior/A-lag och ass coach J20.

Lasse Hymander

Ungdomsansvarig i Södertälje Sportklubb

Lasse är ETU-utbildad tränare och har mångårig erfarenhet som tränare och instruktör på högsta senior och elitjuniornivå.  Har startat o ansvarat för 3 hockeygymnasium samt 2 hockeyhögstadium. Lasse är även engagerad av hockeyförbundet när det gäller utbildning och tävlingsverksamhet.

 

Upplysningar / Frågor

[email protected]

[email protected]