SSK-TV: Här är SSK:s nya styrelse – Christer Åberg vald till ny ordförande: "Känns otroligt inspirerande"

12 juni 2019 21:06

På onsdagskvällen gick SSK:s årsmöte av stapeln. Efter en längre presentation av läget i föreningen och ekonomin av klubbdirektör Mats Pernhem samt ekonomichef Emil Gimlander valdes valberedningens förslag till ny styrelse. Kolla in SSK-TV:s intervju med nya ordföranden Christer Åberg och presentationer av de nya ledamöterna här!


SE ÄVEN: SSK-TV: Här är hela förslaget till ny styrelse – SSK-TV sände direkt från valberedningens presskonferens!

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"

Verksamhetsberättelse 2019:

Ta del av SSK:s verksamhetsberättelse 2018-2019 här!

Kolla in SSK-TV:s intervju med nya ordföranden Christer Åberg direkt efter årsmötet här!

SSK:s nya styrelse efter årsmötet 2019:

	Namn		Mandat	            Tid

Ordförande, Christer Åberg, Nyval 1 år

Ledamot, Peter Onstrand, Omval 1 år

Ledamot, Mikael Wallteg, Omval 1 år

Ledamot, Thomas Engdahl, Nyval 2 år

Ledamot, Mikael Samuelsson, Nyval 2 år

Ledamot, Erica Adelbertson, Nyval 2 år

Ledamot, Kenth Eldebrink, Nyval 2 år

Revisorer

			Mazars Set 		
			
			Revisionsbyrå AB
			
				
			Bo Jonsson,		Omval, 	1 år
			
			Leif Karlsson,		Omval, 	1 år

Suppleanter

Jim Pettersson, Omval, 1 år

Håkan Hagström, Omval, 1 år

1 år kvar på mandattiden har:

Ledamot, Stefan Palmgren

Ledamot, Lars-Åke Månsson

Presentationer av nya ledamöterna:

SSK-TV: Här är nya ordförandekandidaten – möt Christer Åberg : "Bra på att få folk att dra åt samma håll"

Christer Åberg, ordförande

Bakgrund:

Har en lång erfarenhet i ledande befattningar inom näringslivet och stor erfarenhet som VD främst inom företag som stått i för någon form av större omställning. Senast som Koncernchef för McDonalds i Norden i samband med att det blev privatägt och tidigare för andra bolag som ex Arla Foods och Orkla båda inom konsumentvarubranschen. Arbetar sedan slutet på 2018 med mitt eget bolag som rådgivare och med styrelseuppdrag där jag sitter i styrelsen för Plantagen, Axfood och Apoex. Som ledare får jag min energi från att leda verksamheter genom utmanade situationer och samla teamet mot ett tydligt gemensam mål och spela lagets kompetenser på bästa sätt.

Nuläge:

52 år, gift och har tre barn, bor numera i Stockholms innerstad. Uppväxt i Nykvarn och boende i Södertälje tills nyligen då vi flyttat in i Stockholm men bygger just nu även ett fritidshus i Enhörna.

Passion för SSK:

Stort hockeyintresse även om jag själv aldrig hade kapacitet att spela på elitnivå. Spelade själv bandy på div 1-nivå och håller i dag igång med träning, golf och skidor. Jag började gå på matcher i barndomen då min Mors kusin var lagledare för klubben (Sony Danielsson). Har sedan dess följt klubben nära i med och motgång och känner starkt att vi är en klubb där vi måste få ut vår potential i alla delar av verksamheten.

Styrelsen

I mina dialoger med valberedningen har det för mig varit mycket viktigt att få en nystart i styrelsen med en bra bredd av kompetenser. Jag tycker Valberedningen gjort ett strålande arbete med att bland annat ytterligare bredda den sportsliga kompetensen i styrelsen, vilket varit extra viktigt för mig. Men också att säkerställa kompetens om dam verksamheten och att vi har en bra kontinuitet från nuvarande styrelse så vi kan dra nytta av de senaste årens krävande styrelsearbete på ett bra sätt när vi nu ta nästa steg. Jag och resten av styrelsen har en tydlig ambition att bidra till en nytändning för klubben. Tillsammans med ledningen säkerställa goda ekonomiska förutsättningar över tid men också som styrelse komma närmare alla delar av den sportsliga verksamheten på ett naturligt sätt.

Thomas Engdahl

Passion för SSK: Spelat i klubben till 16 årsåldern. Jag har därefter följt klubben nära, helst på plats i Scaniarinken sedan dess i både med och motgång. Jobbade på Friidrottsförbundet som Förbundskapten för friidrottslandslaget under åren 2004-2008. Efter OS i Peking 2008 har jag varit anställd som Sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté där jag bl.a. ingått i trupp ledningen på 3 sommarspel samt 3 vinterspel under perioden 2008-2019 och jobbar nu fullt med förberedelserna för den svenska OS truppen mot sommar OS i Tokyo 2020 samt Vinter OS i Peking 2022.

Erica Adelbertson:

Bor i Södertälje med min familj, man och två barn på 14 och 18 år. Under hela min yrkeskarriär har jag arbetat inom skolans värld, först som lärare och nu som biträdande rektor sedan tre år tillbaka. Då båda mina barn varit/är aktiva inom SSK under en lång tid ”brinner” mitt hjärta för föreningen. Jag vill att SSK ska vara en förening som spelare, ledare och publik känner sig stolta över. Utifrån min kompetens/erfarenhet är ungdomsverksamheten samt verksamhetsutvecklingen där jag ser att jag har mycket att tillföra. Men jag har också intresse av att vara med och påverka både herr och damlaget mot en positiv framtid. Det är därför med entusiasm och energi jag valt att tacka ja till styrelseuppdraget i SSK.

Mikael Samuelsson

F.d. spelare som idag arbetar med Spelarutveckling för Chicago Blackhawks. Är även verksam i Järna sk 05-lag. SSK väcker varma känslor hos mig. Och jag vill vara med och bidra till att SSK blir en välmående klubb som folk pratar om i en positiv anda. Kommer försöka bidra med kompetens inom det sportsliga. Både för det Stora laget såväl som ungdom. Detta kommer bli en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an.

Kenth Eldebrink

Bakgrund:

Har en karriär som elitidrottare inom friidrott. Vann en olympisk bronsmedalj 1984. Kom sexa på VM 1983. Jobbat inom försäkringsbranschen sedan 1984. Var bl. a VD för det irländska livförsäkringsbolaget Euroben Life & Pension i 10 år och har jobbat som marknadsdirektör inom SPP och SEB Trygg Liv. Innehaft ett antal olika styrelseuppdrag i bolag inom försäkringsbranschen. Varit styrelseledamot i SBBK:s styrelse i 9 år.

Nuläge:

Jag blir 64 år detta år. Jag är inte anställd längre men arbetar med mitt egna företag där jag har tre olika konsultuppdrag (management- och ledningsuppdrag). Privat är mina intressen familjen (barn och barnbarn), jakt, golf, fiske, lite egen träning och ett långtidsprojekt som innebär att jag ska timra en åttkantig loge i gammal stil. Jag tillbringar mycket av min tid i Norrbotten där jag och brorsan har våra rötter. Reser en del för att följa mina döttrar Elin och Fridas basketkarriärer.

Passion för SSK:

Familjen flyttade till Södertälje 1969. Vi kom närmast från bandylandskapet Hälsingland och Hudiksvall. Brorsan Anders började i SSKs hockeyskola men jag var för ”gammal” för det så jag prövade på att spela i BK Remo. Jag blev ändå väldigt intresserad och SSK-supporter. Följde så klart min bror Anders karriär och har alltid känt glädje och stolthet över hans och SSKs framgångar. Jag kan bidra med erfarenheter som spänner över egen individuell- och lagidrott till ledning av företag samt styrelsearbete inom företag och idrottsföreningar.