SSK-TV: Här är hela förslaget till ny styrelse – SSK-TV sände direkt från valberedningens presskonferens!

19 maj 2019 20:33

Mikael Samuelsson och Kent Eldebrink var två av flera nya namn när valberedningen presenterade förslag till ny styrelse inför årsmötet. Som ny ordförande föreslås Christer Åberg. Här får ni bakgrund och beskrivningar av samtliga nya kandidater samt reprisen av den livesända presskonferensen och intervjuer i SSK-TV.


SE ÄVEN: Studio SSK: Lång intervju med avgående ordförande Elmsäter-Svärd – och Sebastian Bengtsson om att få spela med brorsan: "Vi har gjort allt tillsammans"

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"

SE ÄVEN: SSK värvar dansk landslagsman – Nick Olesen klar för två säsonger: ”Vill bidra till att SSK blir ett topplag”

Se reprisen av SSK-TV:s direktsändning av valberedningens presentation här!


SE ÄVEN: Kom och titta ut din favoritstol i Templet – välkomna på öppet hus i Scaniarinken tisdag 28 maj!

Valberedningens förslag till ny styrelse:

Valberedningens förslag till val av ledamöter för styrelsen och revisorer. Samtliga här nedan föreslagna personer är vidtalade och således valbara på årsmötet.

	Namn		Mandat	            Tid

Ordförande, Christer Åberg, Nyval 1 år

Ledamot, Peter Onstrand, Omval 1 år

Ledamot, Mikael Wallteg, Omval 1 år

Ledamot, Thomas Engdahl, Nyval 2 år

Ledamot, Mikael Samuelsson, Nyval 2 år

Ledamot, Erica Adelbertson, Nyval 2 år

Ledamot, Kenth Eldebrink, Nyval 2 år

Revisorer

			Mazars Set 		
			
			Revisionsbyrå AB
			
				
			Bo Jonsson,		Omval, 	1 år
			
			Leif Karlsson,		Omval, 	1 år

Suppleanter

Jim Pettersson, Omval, 1 år

Håkan Hagström, Omval, 1 år

1 år kvar på mandattiden har:

Ledamot, Stefan Palmgren

Ledamot, Lars-Åke Månsson

Presentationer av nya kandidater:

SSK-TV: Här är nya ordförandekandidaten – möt Christer Åberg : "Bra på att få folk att dra åt samma håll"

Christer Åberg, ordförandekandidat

Bakgrund:

Har en lång erfarenhet i ledande befattningar inom näringslivet och stor erfarenhet som VD främst inom företag som stått i för någon form av större omställning. Senast som Koncernchef för McDonalds i Norden i samband med att det blev privatägt och tidigare för andra bolag som ex Arla Foods och Orkla båda inom konsumentvarubranschen. Arbetar sedan slutet på 2018 med mitt eget bolag som rådgivare och med styrelseuppdrag där jag sitter i styrelsen för Plantagen, Axfood och Apoex. Som ledare får jag min energi från att leda verksamheter genom utmanade situationer och samla teamet mot ett tydligt gemensam mål och spela lagets kompetenser på bästa sätt.

Nuläge:

52 år, gift och har tre barn, bor numera i Stockholms innerstad. Uppväxt i Nykvarn och boende i Södertälje tills nyligen då vi flyttat in i Stockholm men bygger just nu även ett fritidshus i Enhörna.

Passion för SSK:

Stort hockeyintresse även om jag själv aldrig hade kapacitet att spela på elitnivå. Spelade själv bandy på div 1-nivå och håller i dag igång med träning, golf och skidor. Jag började gå på matcher i barndomen då min Mors kusin var lagledare för klubben (Sony Danielsson). Har sedan dess följt klubben nära i med och motgång och känner starkt att vi är en klubb där vi måste få ut vår potential i alla delar av verksamheten.

Styrelsen

I mina dialoger med valberedningen har det för mig varit mycket viktigt att få en nystart i styrelsen med en bra bredd av kompetenser. Jag tycker Valberedningen gjort ett strålande arbete med att bland annat ytterligare bredda den sportsliga kompetensen i styrelsen, vilket varit extra viktigt för mig. Men också att säkerställa kompetens om dam verksamheten och att vi har en bra kontinuitet från nuvarande styrelse så vi kan dra nytta av de senaste årens krävande styrelsearbete på ett bra sätt när vi nu ta nästa steg. Jag och resten av styrelsen har en tydlig ambition att bidra till en nytändning för klubben. Tillsammans med ledningen säkerställa goda ekonomiska förutsättningar över tid men också som styrelse komma närmare alla delar av den sportsliga verksamheten på ett naturligt sätt.

Thomas Engdahl

Passion för SSK: Spelat i klubben till 16 årsåldern. Jag har därefter följt klubben nära, helst på plats i Scaniarinken sedan dess i både med och motgång. Jobbade på Friidrottsförbundet som Förbundskapten för friidrottslandslaget under åren 2004-2008. Efter OS i Peking 2008 har jag varit anställd som Sportchef på Sveriges Olympiska Kommitté där jag bl.a. ingått i trupp ledningen på 3 sommarspel samt 3 vinterspel under perioden 2008-2019 och jobbar nu fullt med förberedelserna för den svenska OS truppen mot sommar OS i Tokyo 2020 samt Vinter OS i Peking 2022.

Erica Adelbertson:

Bor i Södertälje med min familj, man och två barn på 14 och 18 år. Under hela min yrkeskarriär har jag arbetat inom skolans värld, först som lärare och nu som biträdande rektor sedan tre år tillbaka. Då båda mina barn varit/är aktiva inom SSK under en lång tid ”brinner” mitt hjärta för föreningen. Jag vill att SSK ska vara en förening som spelare, ledare och publik känner sig stolta över. Utifrån min kompetens/erfarenhet är ungdomsverksamheten samt verksamhetsutvecklingen där jag ser att jag har mycket att tillföra. Men jag har också intresse av att vara med och påverka både herr och damlaget mot en positiv framtid. Det är därför med entusiasm och energi jag valt att tacka ja till styrelseuppdraget i SSK.

Mikael Samuelsson

F.d. spelare som idag arbetar med Spelarutveckling för Chicago Blackhawks. Är även verksam i Järna sk 05-lag. SSK väcker varma känslor hos mig. Och jag vill vara med och bidra till att SSK blir en välmående klubb som folk pratar om i en positiv anda. Kommer försöka bidra med kompetens inom det sportsliga. Både för det Stora laget såväl som ungdom. Detta kommer bli en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an.

Kenth Eldebrink

Bakgrund:

Har en karriär som elitidrottare inom friidrott. Vann en olympisk bronsmedalj 1984. Kom sexa på VM 1983. Jobbat inom försäkringsbranschen sedan 1984. Var bl. a VD för det irländska livförsäkringsbolaget Euroben Life & Pension i 10 år och har jobbat som marknadsdirektör inom SPP och SEB Trygg Liv. Innehaft ett antal olika styrelseuppdrag i bolag inom försäkringsbranschen. Varit styrelseledamot i SBBK:s styrelse i 9 år.

Nuläge:

Jag blir 64 år detta år. Jag är inte anställd längre men arbetar med mitt egna företag där jag har tre olika konsultuppdrag (management- och ledningsuppdrag). Privat är mina intressen familjen (barn och barnbarn), jakt, golf, fiske, lite egen träning och ett långtidsprojekt som innebär att jag ska timra en åttkantig loge i gammal stil. Jag tillbringar mycket av min tid i Norrbotten där jag och brorsan har våra rötter. Reser en del för att följa mina döttrar Elin och Fridas basketkarriärer.

Passion för SSK:

Familjen flyttade till Södertälje 1969. Vi kom närmast från bandylandskapet Hälsingland och Hudiksvall. Brorsan Anders började i SSKs hockeyskola men jag var för ”gammal” för det så jag prövade på att spela i BK Remo. Jag blev ändå väldigt intresserad och SSK-supporter. Följde så klart min bror Anders karriär och har alltid känt glädje och stolthet över hans och SSKs framgångar. Jag kan bidra med erfarenheter som spänner över egen individuell- och lagidrott till ledning av företag samt styrelsearbete inom företag och idrottsföreningar.

SSK-TV: Valberedningens ordförande Anders Taberman om nya styrelseförslaget: "Vi känner oss väldigt nöjda"

Valberedningens uppgift

Valberedningen har som utgångspunkt att finna kandidater för föreningens styrelse som, i sin tur, organiserar verksamheten utifrån föreningens fastställda ambitioner och mål. Styrelsen skall vara representativ för SSK som förening och dess medlemmar, samtidigt som dess samlade kompetenser skall skapa goda förutsättningar för verksamhetens utveckling. Detta innebär att valberedningen kontinuerligt utvärderar styrelsens arbete utifrån flera aspekter, där den huvudsakliga tyngdpunkten fokuserar på de områden som fastställs i 1§ i föreningens stadgar. En viktig del i valberedningens arbete handlar även om långsiktighet för att säkerställa kontinuitet i styrelsens arbete och i förlängningen föreningens verksamhet.

Arbetsprocess

Arbetet i valberedningen pågår under hela året där potentiella kandidater följs upp. Parallellt med att finna kandidater utvärderar valberedningen den sittande styrelsens struktur och interna samarbetsfunktioner för att identifiera nuvarande och framtida kompetensbehov. Detta sker bl.a. genom samtal med styrelseledamöter och närvaro vid styrelsemöten. Valet av styrelseledamöter tar alltid sin huvudsakliga utgångspunkt i kompetens, men även andra kriterier kan vara av betydelse. Det är väsentligt att styrelsens samlade kompetens är aktuell och av relevans för föreningens nuvarande situation. Val av styrelseledamöter är sålunda framåtriktande och fokuserar på att ge förutsättningar för morgondagens verksamhet.

Årets arbete

Valberedningen har under årets arbete fått tydliga signaler bl.a. från medlemmar och styrelsen, att det finns en uttalad ambition att fortsätta arbetet med att förnya och fortsätta förändra verksamheten. Signaler om att bredda den sportsliga kompetensen i styrelsen och verksamhetsutveckling i organisationen har även framkommit. För att uppnå förändring krävs det sålunda att ledamöter som representerar moderna framgångsrika synsätt väljs in. Detta har varit grundläggande för valberedningens arbete och förslag. Det är också viktigt med kontinuitet i styrelsen för att orka hålla i en förändring över tid.