SSK värvar dansk landslagsman – Nick Olesen klar för två säsonger: ”Vill bidra till att SSK blir ett topplag”

13 maj 2019 20:09

Han gjorde 14 mål och 23 assist på 48 matcher för Pantern i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen och spelar just nu VM för Danmark för i Bratislava. Därefter kommer 23-årige forwarden Nick Olesen att ansluta till SSK.


SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"

Nick Olesen kommer från Fredrikshamn i Danmark men flyttade till Sverige redan som 16-åring för spel i Karlskogas juniorer. Därefter har han representerat Växjös J20, Odense och Fredrikshamn. Senaste säsongen blev det succé för IK Pantern och han fick även spela en match med Malmö Redhawks i SHL. Nu är han klar för två säsonger i SSK.

– Det känns jättebra att komma till SSK. Jag har bara hört bra saker om klubben och alla runt omkring. Jag vet att SSK är en klubb med väldigt bra fans och det är ett roligt ställe att spela på. SSK är ett lag som vill med i den roliga halvan av serien så det känns jättekul att vara klar för SSK, säger Nick själv.

Han har mycket erfarenhet från internationellt spel med Danmark där han varit bofast i landslaget sedan junioråren. Den gångna säsongen har han visat att han kan producera framåt i Hockeyallsvenskan men han beskriver sig också som en spelare som inte tummar på det hårda jobbet.

– Jag ser mig själv som en spelare som är stark med pucken, som alltid ger 100 procent och är bra i det offensiva spelet. Mitt mål för säsongen är såklart att spela med i toppen av hockeyallsvenskan, att bidra så mycket som möjligt så att SSK blir ett topplag.

Tränarstaben ser stor utvecklingspotential i den 23-årige dansken.

– Det är väldigt roligt att Nick väljer vår utvecklingsmiljö. Han är en mångsidig forward med höga ambitioner som jag ser mycket fram emot att få jobba med, säger huvudtränare Ulf Lundberg i en kommentar.

Mer fakta om Nick Olesen här!

Förläng eller boka ditt säsongskort nu - läs mer här!