SSK dam värvar spansk landslagsback – 19-årige Leyre Villar förstärker laget: ”Viktigaste i ett lag är att stötta varandra”

3 juli 2019 13:03

Damlaget fortsätter att värva meriterat. Nästa säsong kommer den spanska landslagsspelaren Leyre Villar, 19 år, att förstärka backsidan.


SE ÄVEN: Rutinerad back klar för SSK dam – Rebecka Höglund förstärker laget: ”SSK satsar verkligen på sin damverksamhet”

Villar som trots sin unga ålder redan har många landskamper på meritlistan kommer närmast från KJT Haukat i den finska ligan.

– Jag är väldigt glad för att få fortsätta utöva sporten jag älskar i Södertälje. Jag vet att det är ett ungt lag med klara mål som kämpar för att förbättra sig varje match och varje träning för att skapa ett så bra lag så att man kan avancera till högstaligan.

Villar beskriver sig själv som en hårt arbetande back som sprider glädje omkring sig och som hela tiden vill förbättra sig och lära sig nya saker i spelet.

– Jag ser också alltid till att alla mina lagkamrater mår bra. För mig är det viktigaste i ett lag att alla stöttar varandra och att ingen hamnar utanför. På isen är mina styrkor i huvudsak speluppfattningen, passningarna, styrkan och skottet.

SE ÄVEN: Studio SSK: Hemvändande centern Patricia Aphrem har säsongens mål klart för sig: "Har alltid varit min dröm att få upp SSK till SDHL"

SE ÄVEN: Studio SSK: Senaste nytt om läget i föreningen – och fokus på damlaget: "Behöver en förstafemma som kan gå i bräschen"