SSK-TV: SSK värvar talangfull back från Modo – Sebastian Walfridsson klar för två säsonger: ” Jag är hård, rejäl och tuff att möta”

24 april 2019 13:55

Han är 20 år och färsk svensk mästare med Modos J20. Nu är landslagsmeriterade backen Sebastian Walfridsson, som de senaste två säsongerna spelat en hel del matcher för Modo i Hockeyallsvenskan, klar för Södertälje Sportklubb.


SE ÄVEN: SSK värvar målvakt från Hockeyettans succélag – landslagsmeriterade Fredrik Bergvik ansluter: "Känns jätteroligt. En fin arena och en anrik klubb"

SE ÄVEN: Studio SSK: Senaste nytt om lagbygget, sportsliga utvärderingen och ekonomiska förutsättningar inför hösten: "Kommer ha en fortsatt konkurrenskraftig trupp"

Sebastian Walfridsson är född 1999 och kommer från Värmdö, men flyttade till Örnsköldsvik när det var dags för hockeygymnasium. Där har det blivit tre juniorguld samtidigt som han spelat över 50 hockeyallsvenska matcher med seniorlaget de senaste två säsongerna. Nu tar han klivet hem söderut och har skrivit på ett tvåårskontrakt med SSK.

– Det känns bra. Det är kul att komma lite närmare hem och det ska bli roligt att spela för Södertälje, säger Walfridsson som beskriver sig själv som en hårt spelande tvåvägsback.

– Jag är hård, rejäl och tuff att möta. Jag försöker bidra med ett bra förstapass och några tacklingar, det är väl jag.

Vad är dina förväntningar inför hösten?

– Jag vill komma in i gruppen på ett bra sätt först, köra igång och komma närmare varandra i gruppen och sedan är det bara att tuta och köra.

Den 184 cm långe och 89 kg tunge backen har gått genom samtliga ungdoms- och juniorlandslag och är draftad för Washington capitals.

– Jag har lärt mig otroligt mycket i landslagen. Jag har fått äran att vara med flera år och jag har lärt mig mycket, goda vanor och proffsighet.

Tränarstaben har bra koll på Sebastian, både som person och hans hockeykunskaper, då huvudtränare Ulf Lundberg har haft honom i ungdomslandslagen under sin tid på förbundet.

– Sebastian känner jag ganska väl efter att ha haft honom både i U16- och U17-landslaget. En tvåvägsback som är stark och konsekvent i spelet utan puck, men som också kan spela funktionellt med pucken. Han är även stark mentalt och viljan att utvecklas behöver ingen tvivla på, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Kontraktet gäller över två säsonger.

Mer fakta om Sebastian Walfridsson här!

Kolla in hela SSK-TV:s intervju med Sebastian Walfridsson här!