SSK-TV: SSK värvar storväxt forward från division 1 – Carl Becker klar för två säsonger: ”Gillar att utnyttja min fart”

1 april 2019 17:37

SSK har kontrakterat den 23-årige storväxte och målfarliga forwarden Carl Becker som närmast kommer från spel i Piteå där han den gångna säsongen stod för 50 poäng på 36 matcher i division 1.


SE ÄVEN: STUDIO SSK: Senaste nytt om lagbygget, juniorernas SM-slutspel och intervju med Sebastian Dyk: "SSK ligger nära hjärtat och jag kommer spela här igen"

SE ÄVEN: Studio SSK: Direktsändning från Scaniarinken med senaste nytt om lagbygget – seniorkontrakt till Lucas Feuk: "Jag är jätteglad"

– Jag gillar att spela med fart och fläkt och utnyttja min storlek och fart. Det bli en utmaning att ta klivet upp och spela för SSK i hockeyallsvenskan, men det ska bli jäkligt kul och jag är inspirerad. Jag vill vara med och bidra på en härlig resa och samtidigt utveckla mig själv, säger Becker själv i en kommentar till SSK-TV.

Den 188 cm långe och 92 kg tunga Pitesonen skolades i Skellefteås organisation under juniortiden men har på seniornivå hållit till i Piteå i division 1 där det den gångna säsongen blev poängsuccé.

– Carl är en ödmjuk person som är trygg i sig själv. Han har samlat på sig erfarenheter i division 1 och tror, liksom vi, att vår utvecklingsmiljö kommer att passa fint. Det är en storväxt forward som rör sig bra och har en offensiv edge. Han är dessutom beredd att lägga ner hårt arbete för att prestera även i en högre serie, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Kontraktet gäller över två säsonger.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Carl Becker här!

Mer fakta om Carl Becker här