NEDSLÄPP! Inför SSK - Troja

27 december 2021 10:45

Julmaten är uppäten och vi laddar för en späckad matchvecka som startar idag hemma mot Troja följt av dubbelmöte AIK onsdag och torsdag.


Södertälje - Troja, nedsläpp 19:00

Nu har vi tre matcher kvar under 2021 att vända trenden och börja plocka poäng, vi startar ikväll hemma mot Troja. Senast vi möttes var precis innan jul på bortais och då var det Troja som gick segrande och fick med sig samtliga poäng. Ikväll ska utgången bli något annat om du frågar tränare Dennis Bozic.

– Ikväll handlar det om att sätta försvarsspelet i första rummet, vi kan inte slarva där. Vi möter lite av ett rock 'n' roll-lag som tutar och kör så vi måste matcha deras intensitet och vara ännu bättre än dem. Försvaret kommer bli jätteviktigt, de flyger och far överallt så vi behöver hitta rätt i positionsspelet och alla de bitarna och sen försöka straffa dem framåt när tillfälle ges. Vi måste flytta pucken över centrallinen så de blir utspridda på banan.

Vi möttes så sent som den 15 december, vad är det som måste förbättras från den matchprestationen?

– Vi fick inte tillräckligt med stopp i egen zon, det är en detalj som blir avgörande för utgången i matchen. Sen behöver vi ta till vara på de chanserna vi får i PP. De puckarna behöver vi börja stänka dit och PK behöver vi stänga igen. De tutar och kör, det ser lite olika ut byte till byte men de har bra energi och där behöver vi upp och matcha dem. Sen när vi vinner puck så ska vi spela framåt för de hamnar ofta rätt djupt med sina forwards.

Ett gäng förluster innan jul, hur har man jobbat med att skapa energi och självförtroende?

– Där måste vi prata prestation, hela tiden. Nästa byte, nästa period och nästa match. Se framåt hela tiden är det vi gör. Vi får en liten energiboost nu också när vi får in Dragan i gruppen och den ska vi ta tillvara på hela laget. Sen är det upp till var och en att hålla en bra energi, det är lätt att säga men svårare att utföra. Mycket kommunikation och snack ute på isen, det ger trygghet. Hela tiden göra rätt saker, då får man tillslut ett självförtroende.

Ikväll är det skarpt läge igen när vi ställs på is mot Troja. Vad vill Bozic se av sitt lag?

– Vi kan inte nästan vara i skottlinjen, vi kan inte nästan få stopp i spelet, det måste vara fullt ut och vinna din kamp där ute. Då blir det bra mycket bättre. Att man jobbar som en femma och inte en och en. Jag vill inte höra att någon spelare nästan var i skottlinjen en gång till, vi behöver vara där.

Läget i laget?

– Kahilianen och Harju fortsatt borta med skador. Sivers är inte tillbaka fullt efter sin hjärnskakning. Sjöberg och Wallner är iväg och spelar JVM. Ludde Jansson kommer börja som sjua och kommer matchas in och ta byten. Vem som står bestämmer vi närmare inpå kvällens match.

MÅLVAKTER

30 Fredrik Bergvik / 31 Nikita Tolopilo

BACKAR

18 Andreas Hjelm / 44 Erik Ullman

27 Alex Brännstam / 8 Alexander Anderberg

51 Lucas Nordsäter / 21 Henrik Malmström

83 Ludvig Jansson

FORWARDS

13 Gustav Willman Borvik / 12 Matt Marcinew / 84 Dragan Umicevic - Comeback!

20 Nikola Pasic / 33 Felix Olsson / 39 Brett Pollock

28 Emil Alba / 81 Emil Aronsson / 19 Villiam Haag

41 Filip Barklund / 29 Simon Norberg / 24 Jacob Dahlström

Biljetter

Biljetter till kvällens match och torsdagens match mot AIK hittar ni här! Tänk på att det finns färre biljetter att tillgå i och med de nya restriktionerna så se till att boka din plats i tid!

Är du osäker vad de nya publikrestriktionerna innebär, läs mer här. Vaccinationsbevis gäller fortfarande, all info hittar du här.

SSK-shoppen

SSK-shoppen på Saltsjögatan 1 har öppet måndag - torsdag mellan 10-18. SSK-shoppen i arenan öppnar 1,5h innan matchstart.