SSK-TV: SSK kontrakterar Hugo Gustafsson – klar för två säsonger: ”Kul att de tror på mig "

4 december 2018 13:47

Junioren Hugo Gustafsson har gjort tre matcher i Hockeyallsvenskan för SSK under hösten. Och fler ska det bli. Nu har den egna produkten skrivit på ett seniorkontrakt för denna och nästa säsong.


SE ÄVEN: Emil Bejmo till SSK – klar på lån för resten av säsongen: ”Fantastiskt roligt"

Säkra biljett till SSK-Almtuna söndag 9/12 - boka biljett online här!

Nyheten presenterades i Studio SSK:s direktsändning på tisdagen. Kolla in reprisen här inklusive intervju med Hugo själv och kommentarer från Ulf Lundberg på plats i studion!

– Det är jättekul att de tror på mig och det är bara fantastiskt roligt, säger den 18-åriga talangen som nu hoppas på att utvecklas mer.

– Jag hoppas att jag får förtroende och speltid och att jag kan utvecklas som hockeyspelare, spela på en tuffare nivå och möta större killar, säger Södertäljesonen som nu får seniorkontrakt med moderklubben.

Hugo Gustafsson debuterade förra året i U18-landslaget där han även gjorde mål i en fyrnationsturnering i Tjeckien och han har under hösten gjort sex mål och nio assist på 15 matcher för SSK J20.

Liksom jämnåriga Filip Pilö kommer han under denna säsong tillhöra både a-laget och J20.

– Det blir fokus på båda och jag kommer försöka göra så bra ifrån mig som möjligt i båda lagen, säger Hugo själv till SSK-TV.

– Hugo är en klok center med hög arbetskapacitet och en placeringsförmåga utöver det vanliga. Han har stort utvecklingspotential, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Mer info om Hugo Gustafsson här!

SE ÄVEN: Välkomna på insamlingsmatchen – det händer i Scaniarinken i samband med SSK-Almtuna på söndag!

SE ÄVEN: Skridskohjälpen – tillsammans gör vi Södertälje bättre och får fler barn och ungdomar att åka skridskor!