SSK-TV: Succélagets målvakt stortrivs i SSK – och ser fram emot kvalet på torsdag: "Skulle uppskatta om det kom mycket publik"

19 februari 2019 08:36

De är alltid viktiga, men i ett kval är det såklart extra viktiga. Nu går 19-åriga målvakten Klara Larsson in i kvalet till SDHL med unga SSK dam, ett lag som hon stortrivs i: "Man känner sig nästan som ett proffs här".


SE ÄVEN: SSK dam klara seriesegrare i div 1 östra – välkomna på kval till SDHL torsdag 21/2 kl 19.00!

Truppinfo inför kvalmatchen SSK-KHK i Scaniarinken på torsdag:

Tjejhockeyns motsvarighet till TV-pucken, Stålbucklan, går av stapeln samtidigt som kvalet och därmed är flera av lagets yngre spelare inte tillgängliga i kvalmatchen. SSK har därför förstärkt laget med fyra spelare från Linköping; Sara Bjurvén (C), Nathalie Carlsson Mattila (B), Johanna Eldebäck (FW) och Johanna Gävstedt (B). Även Emm Olsson (C) från Leksand samt talangen Lova Blom (C) från Nyköping har registrerats för laget, men Lova Blom kommer också spela Ståbucklan och är tillgänglig först om SSK går vidare från första play off-rundan. Sedan tidigare är det även klart att centern Patricia Aphrem återvänder till SSK från Djurgården på ett lån för resten av säsongen.

Så går kvalet till:

I första rundan möter SSK seriesegrarna från den södra seroen, Karlskrona i bästa av tre matcher. SSK börjar på hemmaplan på torsdag med match i Scaniarinken kl 19.00. Därefter blir det retur i Karlskrona på söndag och en eventuellt tredje match på måndag. Också den i Karlskrona.

Vinnaren möter något av SDHL-laget SDE och Göteborg i en direkt avgörande matchserie i bäst av tre där vinnaren tar en plats i SDHL nästa säsong.

Kolla in SSK-TV:s intervju med Klara Larsson här!