SSK-TV: Nicklas Grossmann avslutar karriären – men får ny roll i klubbens juniorverksamhet: ” Jag ser verkligen fram emot utmaningen”

7 juni 2019 11:45

Lagkaptenen och backen Nicklas Grossmann fick avsluta den gånga säsongen i förtid på grund av ryggskada. Nu har han tagit det tuffa beslutet att avsluta spelarkarriären. 34-åringen kommer nu fokusera på sin rehabilitering och sedan succesivt gå in i en utbildarroll på SSK:s juniorsida.


SE ÄVEN: [Nicklas Grossmann klar för SSK – kontrakteras för tre år ](Nicklas Grossmann klar för SSK – kontrakteras för tre år)

SE ÄVEN: SSK-TV: Grossmann i SSK för att utvecklas – och för att vinna: "Finns bara ett läge, det är hårt jobb"

SE ÄVEN: SSK-TV: Efter turbulent säsong med fantastiskt slut – kapten Grossmann trivs hemma i SSK och ser fram emot ny säsong: "Bra karaktär i gruppen"

Vagnhäradssonen och Gnestafostrade Nicklas Grossmann kom till Södertälje som junior och det var här som karriären tog fart. Efter 12 år på andra sidan Atlanten med närmare 600 NHL matcher i bagaget återvände Nicklas Grossmann till SSK och Scaniarinken inför säsongen 2017-2018.

Han har under de två senaste säsongerna varit lagkapten, men i vintras drabbades han av en ryggskada som gjorde att säsongen fick avslutas i förtid. Sedan dess har 34-åringen rehabiliterat sin skada och siktat på comeback till hösten för att genomföra sista året på sitt treårskontrakt.

Nu har Nicklas dock bestämt sig för att lägga skridskorna på hyllan och avsluta karriären och i stället fokusera på att rehabilitera sig för att ryggen ska bli så bra som möjligt.

– Jag och lagläkarna har pratat veckovis och jag försökt att lägga upp en plan här under hela sommaren för att bli helt återställd och kapabel att kunna utföra den idrott jag älskar. Det har tyvärr inte gått och för en vecka sedan ungefär tog jag beslutet att det är färdigspelat för min del. Det var ett tufft beslut att ta. Ishockeyn har varit en del av ens liv dygnet runt under en lång tid, men samtidigt känner jag mig optimistisk och taggad inför framtiden, säger Nicklas Grossmann som nu i första hand kommer fokusera på att bli så frisk som möjligt och sedan succesivt gå in i en ny roll i föreningen och hjälpa till på juniorsidan.

– Vi har lagt upp en plan för att få mig helt frisk och sedan kommer jag gå in i en roll på junior- och utvecklingssidan. Nu stänger man en dörr till den spelande karriären, men öppnar en annan. Jag ser verkligen fram emot utmaningen och få jobba med en kille som Stefan (Gustafsson) och börja min resa på en annan nivå i klubben. Det ska bli häftigt och jag ser fram emot det.

SSK-TV: Lång intervju med Nicklas Grossmann i SSK-TV här om Säsongen, ryggskadan, SSK:s betydelse för honom som spelare och tacksamheten att kunna fortsätta att arbeta med hockey inom SSK i sin nya roll på juniorsidan. ”Det var här jag började min resa, jag har sprungit här i korridorerna som junior och haft bra coacher och hjälp. Nu får jag chansen att ge tillbaka.”