Fyra poäng i comebacken av Christopher Bengtsson – men SSK föll mot AIK i Väsby
Publicerad: 2019-08-22
Filip Pilö gjorde första seniormålet, Ludwig Blomstrand gjorde mål för tredje matchen i rad och Chrsitopher Bengtsson stod för hela fyra poäng i sin comeback i SSK-tröjan. Men en dålig andra period lade grunden till en 6-4-förlust mot AIK i träningsmatchen i Väsby ishall på torsdagskvällen.

SE ÄVEN: Succén är tillbaka – välkomna på Skoda Trophy i Scaniarinken 5-8 september: "Hoppas på en lika lyckad hockeyfest som förra året!"

Ett juniorfyllt SSK med bland annat seniordebuterande Loke Johansson ställdes mot AIK i den tredje träningsmatchen. Christopher Liljewall och Christopher Bengtsson gjorde både comeback efter skada och det var den senare som skulle öppna målskyttet. I powerplay satte Chrisopher Bengtsson 1-0 och gjorde alltså mål direkt i comebacken i SSK-tröjan.

SSK var det bästa laget i inledningen men när AIK fick spela fem mot tre lite senare slog Kim Tallberg in kvitteringen på en retur. Därefter tog AIK över lite och fick innan perioden var över spela flera gånger i numerärt överläge men ställningen var alltjämt 1-1 i paus.

AIK drog i från i andra

I andra perioden fortsatte AIK ha det mesta av spelet och efter 8.19 gjorde Henrik Rommel 2-1. Minuten senare kom även 3-1. Calle Wassenius målskytt efter lite domarkonferens eftersom SSK-spelarna ville få det till spark. Mål dömdes dock och AIK hade hux flux en tvåmålsledning med halva matchen spelad.

Med fem minuter kvar att spela av andra perioden fick dock SSK kontakt. Filip Pilö slog in en retur på ett skott från Måns Lindbäck. Pilös första seniormål i SSK.

Men AIK var det bättre laget i andra perioden och trots att SSK tog en timeout lyckades man inte väcka laget och AIK kunde i stället utöka till 4-2 genom Emil Aronsson och 5-2 genom Sam Marklund med blott tre sekunder kvar.

SSK jagade kvittering efter två snabba mål

SSK fortsatte ha det tungt och svårt att hitta spelet i början av tredje samtidigt som det blev grinigt på isen med mycket gruff och flera utvisningar. I mitten av tredje perioden gav dock Ludwig Blomstrand nytt hopp när han snyggt slog in en retur på tennis. Blomstrands som därmed gjort mål i samtliga tre träningsmatcher.

Med fem minuter kvar av tredje kom även 5-4. Marcus Oskarsson fick på en pangträff från vänster backposition i spel fem mot tre, vattenflaskan flög och SSK hade kontakt. SSK hade vittring och jagade kvittering. Med ett par minuter kvar tog man också ut Sahlin och satsade på spel med en man mer, men då satte Jacob Dahlström spiken i kistan med mål i öppen kasse.

Förlust med 6-4 blev det till slut men en som utmärkte sig på isen för SSK var Christopher Bengtsson som var inblandad i samtliga SSK:s mål och stod för ett mål och tre assist.

Nästa anhalt för SSK:s försäsongståg är nu på tisdag då Karlskoga kommer på besök i Scaniarinken. Den matchet är det gratis entré för alla säsongskortsinnehavare med all inclusive-paketet. Dessutom sänds matchen i SSK-TV via PPV.

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"

MATCHFAKTA:

AIK-SSK: 6-4 (1-1, 4-1, 1-2)

Målskyttar: 0-1 Christopher Bengtsson, 1-1 Kim Tallberg, 2-1 Henrik Rommel, 3-1 Carl Wassenius, 3-2 Filip Pilö, 4-2 Emil Aronsson, 5-2 Sam Marklund, 5-3 Ludwig Blomstrand, 5-4 Marcus Oskarsson, 6-4 Jacob Dahlström