SSK-TV: Kolla in höjdpunkter, analyser och spelarintervjuer efter SSK:s försäsongspremiär här!
Publicerad: 2019-08-09
SSK chockade SM-finalisterna Djurgården i den första perioden. Men SHL-laget reste sig, vände och vann till slut med 5-2 i den välbesökta försäsongspremiären i Scaniarinken som bjöd på en härlig hockeystämning för att vara träningsmatch och den fina publiksiffran 3288 åskådare.

SE ÄVEN: Succén är tillbaka – välkomna på Skoda Trophy i Scaniarinken 5-8 september: "Hoppas på en lika lyckad hockeyfest som förra året!"

Kolla in highlights från matchen och analyser och intervjuer i Studio SSK här!

SÅ VAR MATCHEN

Träningsmatch på pappret. Men fredagskväll, försäsongspremiär och 08-derby mot Djurgården hade fått många att ta sig till Scaniarinken och det var fin stämning på läktarna när pucken släpptes. Topplag i SHL mot ett lag som missade allsvenskt slutspel förra säsongen. Trots detta var det SSK som chockade Djurgården genom att vinna första perioden med 2-0. Först gjorde Måns Lindbäck säsongens första SSK-kasse efter 1.50. Detta i spel i numerärt underläge och i en två mot ett-situation med radarpartnern i boxplay Sebastian Höglund.

I mitten av perioden utökade Ludwig Blomstrand ledningen med ett distinkt skott i powerplay – och trots träningsmatch passade han på att fira rejält framför den relativt välfyllda hemmaklacken i hörnet.

Blomstrand var även nära att göra sitt andra mål i matchen i inledning av andra när han vann en närkamp och försökte lyfta in pucken bakom Robin Jensen i DIF-kassen. I stället skulle Djurgården reducera i mitten av den andra perioden. Michael Haga åkte sig fri och satte pucken säkert mellan benen på Sahlin.

Det målet gav dock hemmalaget ny energi och SSK lyfte spelet efter att ha varit tillbakatryckta en tid. Men när Djurgården fick chansen i powerplay igen efter 16 minuter tog det bara några sekunder innan 17-årige stortalangen Alexander Holtz kunde skjuta in kvitteringen i slottet.

Därefter hann Alexander Sahlin stå för försäsongens räddning när han slängde sig och stoppade en retur som var på väg in i öppen kasse. Men minuten senare fick den gode Sahlin ändå kapitulera när SSK-fostrade Tom Wandell gjorde 2-3 med en genom en fin individuell prestation.

I inledningen av tredje gjorde unge Alexander Holtz sitt andra mål för kvällen och gav gästerna ledningen med 4-2. Efter en fin förstaperiod av SSK växlade Djurgården upp och vände matchen. Tom Wandell satte spiken i kistan 5-2 i tolfte minuten och det blev till slut en hedersam förlust i försäsongspremiären. En försäsongspremiär som bjöd på härlig stämning och en försmak på vad hockeysäsongen 2019/2020 har att bjuda på.

Nu går försäsongen vidare med match mot division 1-laget Nyköping i Rosvalla på onsdag.