NEDSLÄPP: Ny junior får chansen mot Nyköping – och Uffe vill se samma inställning som mot DIF: "Hårt slit som kommer att krävas"

13 augusti 2019 21:23

Några etablerade namn saknas fortfarande när det är dags för andra träningsmatchen då SSK åker några mil söderut för att möta Nyköping. Det ger en ny broder Walther chansen att göra a-lagsdebut.


SE ÄVEN: Spelschemat för säsong 2019-2020 släppt – välkomna på hemmapremiär i Scaniarinken 20 september!

SE ÄVEN: Succén är tillbaka – välkomna på Skoda Trophy i Scaniarinken 5-8 september: "Hoppas på en lika lyckad hockeyfest som förra året!"

NEDSLÄPP: Nyköping - SSK

VAD: träningsmatch

VAR: Rosvall, Nyköping

NÄR: Onsdag 14/8, kl 19.00

BILJETTER: Kan köpas i förköp här!

SÄNDING: Matchen sänds på LT.se för de med plusabbonemang här!

LÄGET I LAGET: Christopher Liljewall och Christopher Bengtsson som även missade försäsongspremiären i fredag dras med småskavanker och kommer inte heller till spel i Nyköping på onsdagen. Likaså missar Emil Lind onsdagens match på grund av en underkroppsskada som kommer hålla honom borta från spel några veckor. J20:s Joel Thulin och Gustav Walther spelade med a-laget i fredags. Thulin får chansen även i Nyköping men nu är det lillebror Isak Walther tur att debutera i a-laget. Totalt blir det återigen fem juniorer på isen för SSK.

PRELIMINÄR LAGUPPSTÄLLNING:

Målvakter

Fredrik Bergvik

Alexander Sahlin

1:a femman

Alexander Falk

Marcus Oskarsson

Sebastian Bengtsson

Hugo Gustafsson

Lucas Carlsson

2:a femman

David Berg

Marcus Fagerudd

Ludwig Blomstrand

Måns Lindbäck

Nick Olesen

3:e femman

Sebastian Walfridsson

Bobbo Petersson

Carl Becker

Martin Janolhs

Lucas Feuk

4:e femman

Filip Pilö

Isak Walther

Sebastian Höglund

Joel Thulin

INFÖR MATCHEN

Efter den tuffa försäsongspremiären i Scaniarinken mot fjolårets SM-finalister Djurgården i fredags är det dags för andra träningsmatchen redan på onsdagen. Division 1-laget Nyköping står för motståndet på bortaplan. Ett betydligt enklare motstånd på pappret, men tränarstaben vill inte se någon underskattning.

– Det allra viktigaste är ödmjukheten inför matchen och förståelsen för vilken noggrannhet och vilket hårt slit som kommer att krävas. Inställningen till den här matchen ska inte skilja på en enda punkt jämfört med till Djurgårdsmatchen. En väldigt bra avstämning gruppdynamikmässigt, säger Ulf Lundberg.

Det är fortsatt tidigt på försäsongen och laget jobbar vidare med grunderna.

– Spelmässigt så är det fortsatt försvarsspelet i egen zon som vi kommer att fokusera mest på. Tillsammans med våra mönster för återtagande av puck högre upp i banan. Liksom att vi agerar som en enhet på isen och kommunicerar, det är smörjmedlet för att ta många bra beslut.

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"