SSK värvar rutinerad SHL-back från Djurgården – Bobbo Peterson klar för två säsonger: ”SSK hör hemma i SHL”

6 augusti 2019 17:05

Med mängder av SHL-rutin från Örebro, Karlskrona och senast Djurgården ansluter backen Bobbo Peterson nu till SSK där han skrivit på för två säsonger.


SE ÄVEN: BILJETTSLÄPP! Köp dina biljetter till försäsongspremiären mot Djurgården på fredag här!

SE ÄVEN: Succén är tillbaka – välkomna på Skoda Trophy i Scaniarinken 5-8 september: "Hoppas på en lika lyckad hockeyfest som förra året!"

– Det känns otroligt roligt och inspirerande. Dels har jag många minnen av att möta SSK och har alltid gillat att spela i Scaniarinken så det skall blir roligt att få ha den som hemmaarena. SSK är en anrik förening som enligt mig hör hemma i SHL och jag ser verkligen fram emot att vara med på denna resa. Sen känner jag en del grabbar i laget och alla har bara haft positiva saker att säga om laget, föreningen och staden, så allt kändes bara helt rätt, säger Bobbo Peterson själv.

27-årige Bobbo Petersson har under sin karriär bland annat samlat ihop 256 SHL-matcher i bagaget och var senaste säsongen med och gick till SM-final med Djurgården. I SSK vill han nu fortsätta utvecklas och bli en viktig kugge i alla delar av spelet.

– Jag är en klassisk tvåvägsback som är noggrann i defensiven och stark i närkampsspelet samtidigt gillar jag att använda min skridskoåkning och följa med upp i anfallen. Jag vill fortsätta att utvecklas och visa att jag är en back att lita på i alla lägen. Sen känns det otroligt motiverande att vara med på den resa SSK är inne på, säger han.

Petersons egen beskrivning överensstämmer även av vad tränarstaben vill ha ut av värvningen.

– Bobbo är en funktionell tvåvägsback med en stabilitet i sitt spel och värdefulla ledaregenskaper. SHL-erfarenhet och en vilja att utvecklas är dessutom en bra kombo, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Kontraktet gäller över två säsonger.

Mer fakta om Bobbo Peterson här!

Missade du sändagens ispremiär. Kolla in reprisen av SSK-TV:s livesändning av eventet här!

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"