NEDSLÄPP: Tryoutspelare jagar kontrakt – och SSK jagar seger mot Karlskoga: "Behöver lära oss att spjärna emot"

26 augusti 2019 18:50

Efter förlusten mot AIK förra veckan väntar två nya träningsmatcher denna vecka. Först ut: Karlskoga hemma i Templet i morgon tisdag. Och förutom en ny junior får även 24-årige tryoutspelaren Nils Rygaard chans att visa upp sig i den matchen. Här är nedsläpp med läget i laget och annan info!


SE ÄVEN: Succén är tillbaka – välkomna på Skoda Trophy i Scaniarinken 5-8 september: "Hoppas på en lika lyckad hockeyfest som förra året!"

SE ÄVEN: SSK-TV: Uffe Lundberg om inledningen på försäsongen, juniorernas framfart och skadan på Höglund – "Han kommer komma tillbaka igen"

SE ÄVEN: Två mål av Lucas Feuk när SSK hade målkalas – besegrade Nyköping med 10-1 på bortaplan

NEDSLÄPP: SSK-Karlskoga

VAD: Träningsmatch fyra under SSK:s försäsong

VAR: Scaniarinken, Södertälje

NÄR: Tisdag 27/8, kl 19.00

LÄGET I LAGET: Sebastian Höglund som drabbades av ett armbrott i Nyköpingsmatchen blir borta en längre tid. Emil Lind har en underkroppsskada och är inte tillbaka än. Hugo Gustafsson spelade med J20-landslaget i helgen och kommer därför vila mot Karlskoga. Forwarden Joel Thulin från J20 är med truppen igen och denna gång får han sällskap av Calle Wäng som får starta som extraback eftersom Filip Pilö inte heller är tillgänglig för spel. Som center i fjärdekejan återfinns dessutom tryout-spelaren Nils Rygaard. En 24-årig center som närmast kommer från fyra års collegehockey university of Alaska i NCAA.

BILJETTER: Köps i förköp via denna länk eller på plats i arenan!

SÄNDING: Matchen kan streamas PPV via SSK-TV här!

Så formerar SSK laget mot Karlskoga:

Målvakt:

  1. Fredrik Bergvik

  2. Alexander Sahlin

Backar:

41- Alexander Falk - 3.Marcus Oskarsson

  1. Bobbo Petersson - 84. Sebastian Walfridsson

  2. Marcus Fagerudd - 22. David Berg

  3. Calle Wäng

Forwards:

  1. Lucas Carlsson - 33. Måns Lindbäck - 25. Christopher Bengtsson

  2. Ludwig Blomstrand - 52. Christopher Liljewall - 95. Nick Olesen

  3. Lucas Feuk - 61. Martin Janolhs - 20. Carl Becker

  4. Joel Thulin - 12. Nils Ryygard - 9. Sebastian Bengtsson

SE ÄVEN: SSK-TV: Juniorkollen #4 - möt Glennas brorson som är tillbaka i SSK: "Det är här jag ska vara!"

INFÖR MATCHEN:

Efter förlusten mot AIK i torsdags är det dags för två matcher denna vecka. På söndag väntar SHL-motstånd i form av Örebro i Sméhallen i Eskilstuna. Men första väntar en ny hemmamatch i Scaniarinken när Karlskoga kommer på besök på fredagskvällen.

– Två intressanta matcher den här veckan som kommer att ge oss en hel del svar. Först i vår egen hemmaborg där energi, mod och smartness kommer att behövas mot Karlskoga, säger Huvudtränare Ulf Lundberg.

Förlusten i Väsby ishall grundades i en dålig andraperiod och nu vill laget göra en bättre match helhetsmässigt och spela smartare.

– En hockeymatch är ju intermittent. Du kan inte som lag förväntas spela på exakt samma nivå hela matchen. Men det vi behöver lära oss är att spjärna emot och ta udden av motståndarnas bättre skeden i matcherna. Ha tålamod och äta sig tillbaks i matchen, för att sedan ta över momentum igen, förklarar Ulf Lundberg.

– Utöver läsningen av matchen så är försvarsarbetet fortsatt högprioriterat. Liksom puckansvaret och i det ligger även att ta oss in på insidan.

SE ÄVEN: Säsongskorten är släppta – och gemensam satsning med Supporterklubben ska skapa en bättre läktarkultur: "Nu gör vi den här säsongen till något fantastiskt"